Mai Ebéd:)

2011.02.26. 12:28

Mostanában kicsit még zaklatottabb és sűrűbb volt az élet mint általában, éppen ezért úgy gondoltam, hogy szeretném magunkat meglepni valami nem szokványos szombati "végre nyugiban együtt vagyunk" ebéddel. Na azért természetesen az is szempont volt, hogy most, hogy végre itthon vagyok, ne az egész napot a konyhában töltsem, bár Bálint nagyon szeret konyházni:) Ez lett a vége: 

 

Spenótos hal

Hozzávalók:5 szelet filézett tengeri hal (brutál mennyiség, mondjuk 4/5 felnőttnek), kb 20 dkg spenót, só, olaj citromlé (én nagyon savanyú mandarint használtam), valamint a besamelhez vaj, liszt és tej (kb 7dl tejhez) recept a mindmegettén:) szerecsendió és egyéb fűszerek a besamelbe nyugodtan!

Elkészítés: A felengedett halat besózva, becitromozva 1-2 óráig állni hagyjuk. A spenótot kevés olajon fedő alatt, picit megsózva pároljuk, majd ha már majdnem kész rányomunk 1 gerezd fokhagymát. Kivajazott tepsibe tesszük a spenótba burkolt halszeleteket, ráöntjük a besamel mártást, amelyet szerecsendióval, sóval és fokhagymával (lehet sajtot, vagy egyebet is) ízesítettünk. Az így előkészített ételt forró sütőben 10-15 percig sütjük, azonnal tálaljuk.

 

 

Spenótlepény

Hozzávalók: fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál
liszt, 3 evőkanál búzadara, 2 tojás 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1
teáskanál só, 1 evőkanál olaj,

Elkészítés:A spenótot összevágjuk, és az olajon a sóval fedő alatt puhára pároljuk, a legvégén rányomunk 2 gerezd fokhagymát. Közben a tojásokat összedolgozzuk a darával, a liszttel, és felöntjük a tejjel, majd a spenóttal elkeverjük. A kivajazott tepsire terítjük a
masszát, és forró sütőben, kb. 15 percig sütjük. Köretként szervírozzuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://meraikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr692692223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása