Ilyenkor karácsony előtt Én már javában azon töröm a fejem, hogy milyen apró sütiket készíthetek az ünnepi asztalra, nem titkorva azt, hogy nassolásra csábítsak vele mindenkit, mert hát a "bűnbeesés" is többen jó:)

Tavalyi karácsony volt az első, ahol Fanni unokahúgommal,       "nyamiságokat" készítettünk egy egész napon keresztül. Most van itt az ideje, hogy újra előszedjem ezeket a recepteket, persze némi módosítással a tavalyi felhozatalhoz képest, figyelembe véve, hogy melyik ízlett jobban és melyik kevésbe az igen népes családomnak:)

(marcipános mokkabonbon)

Hozzávalók:

2 evőkanál instant kávépor (cukrozatlan), 1 evőkanál langyos víz, 200g marcipán, 1 narancs reszelt héja, 40g cukor, 1 cs. vaníliáscukor, 25g fehércsokoládé (esetleg néhány db csokiba márott kávészem és őrölt kávé)

Elkészítés:

1./ A kávéport vízben feloldjuk. A marcipánt átgyúrjuk, apró darabokra vágjuk és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kávét a narancs reszelt héját és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. Egy teáskanál segítségével a masszából kis golyókat formázunk. A cukrot a vaníliáscukorral összekeverjük, majd a golyókat megforgatjuk benne. Ínyencek csokiba mártott kávészemet dugdoshatnak a golyócskák közepébe, ezzel is fokozva az élvezeteket.

2./ A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és nyomózsákba rakjuk (ha nincs megteszi a nylon zacskó is, egyik sarkát picit le kell vágni, hogy kijöjjön a csoki), majd az olvatt csokoládéval a golyókat tetszés szerint (és ahogy sikrül:) díszítjük. Mivel nekem a díszítés komoly gondot jelentett, egyszerűen belemártottam a bombonokat az olvatt fehércsokiba és alátvány kedvéért kicsit meghintettem őrölt kévéval:) elég guszta és finom lett:)

A bejegyzés trackback címe:

https://meraikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr792515137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása